Trainingsacteur huren

SKILLSLAB | TRAUMA ACTEURS | SAFETY SOLUTIONS | GRIP5

Trainingsacteur huren voor (BHV)

Hoe bereid je je voor op het ergste? Juist, door op realistische wijze te trainen, zodat je ook in crisissiutaies met een hoog stressgehalte nog weet hoe je moet handelen in je rol als hulpverlener. Kunnen er slachtoffers voorkomen in de situaties waar jij en je collega’s op voorbereid moeten zijn? Dat is het zeker niet overbodig om met een trainingsacteur of Trauma-acteur te oefenen.

Op zoek naar een trauma acteur voor jouw training? Dan ben je bij Grip5 aan het juiste adres!

 

trainingsacteurWat is een trauma acteur?

Een trauma acteur, of trainingsacteur,  onderscheid je niet van een echt slachtoffer. De trauma acteur weet net zo hard door merg en been van de pijn te kermen en heeft eveneens heftige verwondingen waar je in eerste instantie even van moet slikken. Gelukkig is dat precies wat we willen zien, want alleen zo zijn de hulpverleners voorbereid op wat de realiteit kan zijn.

Hoe werkt het?

Een trainingsacteur is zo opgeleid dat hij/zij precies weet hoe er ingespeeld (of bewust tegengestribbeld) moet worden op de handelingen die de hulpverlener uit moet kunnen voeren onder druk. Terwijl een hulpverlener oefent met een trainingsacteur zal deze acteur zich gedragen als iemand met echte pijn, in een shocktoestand kunnen verkeren of zogenaamd bewusteloos raken. Alle aspecten worden meegenomen in de training met een trauma acteur.

Praktijktraining door Grip5

Je kunt een eigen training voorbereid hebben en daarvoor samenwerking met één (of meer) van onze trauma acteur voor het realiteitsaspect.Wat ook kan, is een training uit ons brede pakket aan praktijktrainingen kiezen. Wij hebben diverse praktijktrainingen gerealiseerd waarmee de kennis en vaardigheden van hulpverlenend personeel getraind, getest en verder ontwikkeld kunnen worden.

Over de trainingen

In de oefening trainen wij de procedures en vaardigheden van de deelnemers op ieders eigen niveau. Omdat de oefening als zeer realistisch ervaren kan worden, nemen we ook het emotionele aspect mee. Wij kunnen de trainingen verzorgen op locatie, maar ook op oefenterrein.

Vraag een trainingsacteur aan

Zie jij de meerwaarde in om een trainingsacteur acteur inzetten tijdens een BHV- of calamiteitentraining? Neem dan contact met ons op en doe een aanvraag. Wij zijn je graag van dienst!
trainingsacteur

Ons doel

Grip5 is er om bedrijven die behoefte hebben aan medische BHV oefeningen en andere calamiteitentrainingen te ondersteunen. Dit doen we middels van aanleveren van de vakbekwame trainings- en trauma acteurs. Wij zien het dan ook als onze taak om de juiste mensen te leveren aan bedrijven en overheden die hun mensen willen trainen voor onfortuinlijke situaties.

Waarom oefenen?

Goed opgeleide- en gemotiveerde medewerkers maken het verschil in noodsituaties. In het vakgebied van onze opdrachtgevers kan dat het verschil tussen leven en dood betekenen. Daarom is Grip5 graag de rots in de branding die echt realistisch trainen met levensechte trauma acteurs mogelijk maakt.

Grip5 huren wij in om traumaacteurs te leveren bij grotere en complexere brandweeroefeningen. Specialiteit van Grip5-acteurs zijn het zeer realistisch simuleren van zware verwondingen. Daarnaast waardeer ik hun flexibiliteit en meedenkende mentaliteit ten zeerste!!

De net echt lijkende verwondingen en het professionele optreden van de trauma acteurs hebben bijgedragen om de diverse scenario’s tot een succes te maken. Ook de feedback die de trauma acteursregelmatig aan de militairen terug gaven werd zeer op prijs gesteld. 

Grip5 levert professioneel personeel, allen met een gedegen (medische scholing). Door het juiste tegenspel worden oefenscenario’s realistischer en kan er beter geoefend worden richting echte praktijksituaties.

 

Grip 5 verstaat als geen ander de kunst van realistisch oefenen in een veilige omgeving.
Professioneel en uitermate deskundig, een feest om mee te werken.

Het fijne van deze organisatie is dat ze ook aan de voorzijde meedenken in het scenario en wat hun hierin kunnen betekenen. We hebben mede dankzij Grip5 een leuke en geslaagde oefening gedraaid.