TECC

SKILLSLAB | TRAUMA ACTEURS | SAFETY SOLUTIONS | GRIP5

TECC

Onze TECC - TGB opleiding  is gebaseerd op de Amerikaanse NAEMT-cursus welke gericht op de primaire prehospitale zorg aan patiënten bij incidenten door aanslagen en terrorisme. Een zeer relevante cursus met het oog op de toenemende terroristische dreiging in ons land. Het programma is grotendeels overgenomen van Tactical Combat Casualty Care (TCCC) course, de militaire versie van de PHTLS. De fasen ‘direct threat care’, ‘indirect threat care’ en ‘tactical evacuation’ vormen de basis van deze cursus.

TGB

De TECC - TGB richt zich op eenheden die als eerste bij een aanslag ter plaatse komen. Deze training geeft u de kennis en handvatten mee die u nodig heeft. Het doel van het programma is om hulpverleners die als eerste ter plaatse komen bij een aanslag, te ondersteunen en voor te bereiden. Dit doen we door het ontwikkelen van bewustzijn, het delen van kennis en het bieden van een handelingsperspectief.

SKILLSLAB

Het TGB Skillslab is een professionele leer- en trainingsomgeving waar professionals de kans krijgen om diverse, specifieke competenties en vaardigheden onder de knie te krijgen. Er wordt een realistische omgeving gecreëerd waarin hulpverleners hun persoonlijke skills kunnen testen. Na afloop ontvangen zij feedback van specialisten. Hierbij zijn het gedrag en handelen van de hulpverleners een belangrijk aandachtspunt. Het TGB Skillslab is mobiel en kan op iedere locatie worden ingezet.

CURSUS

De cursus omvat 2 aaneengesloten lesdagen (18 uur), waarbij intensief praktijk- en theorielessen worden verzorgd. De volgende onderwerpen worden behandeld: triage, luchtwegcontrole, naalddecompressie, strategieën voor de behandeling van gewonde hulpverleners in een bedreigende omgeving en technieken voor het (ver)slepen en de evacuatie van gewonde slachtoffers naar een veilige (werk)omgeving.