Skillslab

Grip5 ontwerpt, organiseert en/of ondersteunt op maat gemaakte medisch/tactische oefeningen. Hoe zijn de slachtoffers eraan toe? Wie heeft als eerste levensreddende hulp nodig? Deze realistische trainingsmethodiek brengt de hulpverlener nog dichter bij de realiteit. Er wordt meer van hem verwacht dan alleen handelen. De skillslab kan op iedere doelstelling van een training afgestemd worden.

doelstelling

Hulpverleners in grootstedelijke gebieden prepareren zich operationeel op terrorismegevolgbestrijding (TGB), om er “klaar” voor te zijn als Nederland onverhoopt door een terreuraanslag wordt getroffen.

trainingsonderdelen

Stop de Bloeding

Tactisch handelen

Samenwerken

Mentale weerbaarheid

skillslab

Het  Grip5 skillslab is ingericht als discotheek waarin een aanslag heeft plaatsgevonden. Feestmuziek, discolicht, een bar, sirenes: het is alsof de hulpverleners daadwerkelijk de getroffen discotheek instappen. Voordat ze binnentreden, krijgen ze beeld te zien dat de discotheek wordt veiliggesteld voor de hulpdiensten om in te werken. De hulpverleners komen slachtoffers tegen met ernstige verwondingen en ontbrekende lichaamsdelen. Aan de hulpverleners de taak om onder deze realistische omstandigheden te gaan handelen. Een discotheek, waar de hulpverleners worden geconfronteerd met een zeer realistische situatie die het uiterste vergt van hun communicatie, beslisvaardigheid en stressbestendigheid.

totaal concept

Met dit skillslab krijgen de hulpverleners niet alleen de mogelijkheid zich goed voor te bereiden om het technisch medisch handelen binnen een terrorismescenario. Maar leren ook medische handelingen uit te voeren onder grote druk, vergroten daarmee hun mentale weerbaarheid en trainen ze triage, afvoer en communicatie tussen de disciplines. Een tourniquet aanleggen, reanimeren: het technisch medisch handelen wordt vaak onder de ideale omstandigheden in een leslokaal en COPI wordt grootschalig geoefend, individuele aandacht is er dan weinig. Als er echt sprake is van een terrorismescenario, moeten de disciplines onder druk en met stress kunnen werken. En dat gebeurt kleinschalig in de Grip5 skillslab.

wie gingen u voor?

Diverse organisaties hebben al hun beroeps- en vrijwillige professionals getraind in levensreddend handelen onder extreme omstandigheden van een aanslag in de Skillslab.

Are you ready?

ready to enter the grip5 skillslab?

Enthousiast geworden? Meer informatie over de Skillslab?

Ga dan naar de contactpagina en mail ons.

BEVELVOERDER

"Een zeer uitdagende training. Wanneer je dacht dat je het wel onder de knie had en gestructureerd had voor je team, kwam er weer een andere wending waardoor je weer van voor af aan kon beginnen. Echt top!"

VERPLEEGKUNDIGE

"Wist niet wat ik mocht en kon verwachten, maar dit was in 1 woord: GOUD!"

TRAINER

"Samen met Grip5 keken we iedere keer of de training qua zwaarte aangepast diende te worden. Zo zorgden zij ervoor dat de ervaren en minder ervaren toch iedere keer een uitdagend scenario kregen. De trainers en trauma-acteurs zijn zeer op elkaar ingespeeld waardoor er zelfs tijdens een spel bepaalde zaken werden aangepast."

VERPLEEGKUNDIGE

"Eindelijk konden we trainen op ons niveau. Voorheen hadden de "slachtoffers" kaartjes om hun nek. Nu niet. De trauma-acteurs speelde alle protocollen door en wisten uitstekend hun spel te vertalen naar de handelingen van de verpleegkundigen."