Lotusslachtoffer

SKILLSLAB | TRAUMA ACTEURS | SAFETY SOLUTIONS | GRIP5

LOTUS-slachtoffer huren voor (BHV) training?

Hoe bereid je je voor op het ergste? Juist, door op realistische wijze te trainen, zodat je ook in crisissituaties met een hoog stressgehalte nog weet hoe je moet handelen. Kunnen er slachtoffers voorkomen in de situaties waar jij en collega’s op voorbereid moeten zijn? Dan is het zeker niet overbodig om met een LOTUS-slachtoffer te oefenen. LOTUS-slachtoffers zijn acteurs met levensechte verwondingen. LOTUS staat voor Landelijke Opleiding Tot Uiting van Slachtoffers. Door te oefenen met een LOTUS-slachtoffer wordt een realistische situatie nagebootst in een veilige leeromgeving.

Ben jij op zoek naar een LOTUS-slachtoffer voor jouw BHV- of calamiteitentraining? Dan ben je bij Grip5 aan het juiste adres.

Wat je mag verwachten van een LOTUS-slachtoffer

Een LOTUS-slachtoffer onderscheid je niet van een echt slachtoffer. De LOTUS-acteur weet net zo hard door merg en been van de pijn te kermen en heeft eveneens heftige verwondingen waar je in eerste instantie even van moet slikken. Gelukkig is dat precies wat we willen zien, want alleen zo zijn jouw medewerkers voorbereid op wat de realiteit kan zijn.

Watt moet een LOTUS-slachtoffer kunnen?

Een LOTUS-slachtoffer is zo opgeleid dat hij/zij precies weet hoe er ingespeeld (of bewust tegengestribbeld) moet worden op de handelingen die de hulpverlener uit moet kunnen voeren onder druk. Terwijl een medewerker oefent met een LOTUS-slachtoffer zal deze acteur zich gedragen als iemand met echte pijn, in een shocktoestand kunnen verkeren of zogenaamd bewusteloos raken. Alle aspecten worden meegenomen in de training met een LOTUS-slachtoffer. Wanneer je gaat samenwerken met LOTUS-slachtoffers hebben zij enkele instructies vooraf nodig, waarna zij zichzelf kunnen grimeren (wonden aanbrengen) en dankzij hun opleiding precies weten hoe ze moeten acteren.

Eigen training of praktijktraining van Grip5

Je kunt een eigen training voorbereid hebben en daarvoor samenwerking met één (of meer) van onze LOTUS-slachtoffer voor het realiteitsaspect. Om een trauma-acteur in te huren, kun je gerust contact met ons opnemen.

Wat ook kan, is een training uit ons brede pakket aan praktijktrainingen kiezen. Wij hebben diverse praktijktrainingen gerealiseerd waarmee de kennis en vaardigheden van hulpverlenend personeel getraind, getest en verder ontwikkeld kunnen worden. In de oefening trainen wij de procedures en vaardigheden van de deelnemers op ieders eigen niveau. Omdat de oefening als zeer realistisch ervaren kan worden, nemen we ook het emotionele aspect mee. Wij kunnen de trainingen verzorgen bij jou op locatie, maar ook op oefenterrein.

Over Grip5

Grip5 is er om de bedrijven die behoefte hebben aan realistische BHV oefeningen en andere calamiteitentrainingen te ondersteunen. Dit doen we middels het aanleveren van vakbekwame LOTUS-slachtoffers. Wij zien het dan ook als onze taak om de juiste mensen te leveren aan bedrijven en overheden die hun mensen willen trainen voor onfortuinlijke situaties. Goed opgeleide- en gemotiveerde medewerkers maken het verschil. In het vakgebied van onze opdrachtgevers kan dat het verschil tussen leven en dood betekenen. Daarom is Grip5 graag de rots in de branding die écht realistisch trainen met levensechte LOTUS-slachtoffers mogelijk maakt.

Grip5 werkt samen met bedrijven, defensie, brandweer, politie en meer door heel Nederland. Je kunt één of meer LOTUS-slachtoffers inhuren of een complete training bij ons aanvragen.

Vraag een LOTUS-slachtoffer aan

Zie jij de meerwaarde in van een LOTUS-slachtoffer inzetten tijdens een BHV- of calamiteitentraining? Neem dan contact met ons op en doe een aanvraag. Wij zijn je graag van dienst!

STARTER?

Ben jij nog niet opgeleid als trainingsacteur en beschik jij nog niet over het E.H.B.O. en/of L.O.T.U.S. diploma? Dan is het van belang dat je die eerst gaat behalen als je wel graag trainingsacteur wilt worden. Om vervolgens levensechte oefenscenario’s te helpen realiseren, kun je via Grip5 een specialisatieopleiding volgen. Grip5 biedt jou verschillende opleidingen aan waarmee jij je kunt specialiseren en zo aan de slag kunt voor diverse opdrachtgevers.

OPDRACHTGEVERS

Onze opdrachtgevers zijn bedrijven en overheden die graag (on)gebruikelijke of extreme situaties trainen met hun personeel. Denk aan politie-, brandweer- en ambulancepersoneel, maar ook andere beroepen waarbij het belangrijk is dat zij weten hoe ze moeten reageren en handelen in allerlei soorten situaties met slachtoffers. Grip5 is in Nederland de grootste partij die voor dit soort trainingen acteurs kan inzetten.

REAGEER!

Reageer dan direct op onze vacature trainingsacteur. Hier vind je ons overzicht van vacatures. Je kunt altijd een open sollicitatie sturen als je denkt geschikt te zijn als één van onze vaste trainingsacteurs. Wanneer je bij Grip5 solliciteert mag je rekenen op een kwalitatief goede organisatie die transparant is en altijd oog heeft voor maatwerk voor de klant en jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook kan Grip5 het hele traject aanbieden van EHBO tot specialisatie.Heb jij dus interesse om trainingsacteur te worden? Reageer dan zeker op onze vacature voor trainingsacteur. Wie weet tot snel!

Over ons

Als bemiddelingsbureau dat acteurs opleidt en aandraagt voor trainingen zijn wij altijd op zoek naar talenten die aan de slag kunnen bij onze opdrachtgevers. Op het moment krijgen we meer opdrachtaanvragen binnen dan dat we acteurs beschikbaar hebben, waardoor we veel opdrachten niet kunnen aannemen. Hierdoor kunnen diverse (wel heel belangrijke!) trainingen niet eerder plaatsvinden en dat is jammer. We willen toch allemaal dat onze hulpdiensten goed voorbereid zijn op de meest extreme situaties met slachtoffers of gewonden? Daarom zijn we hard op zoek naar jou!