LOTUS-slachtoffer

SKILLSLAB | TRAUMA ACTEURS | SAFETY SOLUTIONS | GRIP5

LOTUS-slachtoffer huren voor (BHV) training?

Hoe bereid je je voor op het ergste? Juist, door op realistische wijze te trainen, zodat je ook in crisissituaties met een hoog stressgehalte nog weet hoe je moet handelen in je rol als hulpverlener. Kunnen er slachtoffers voorkomen in de situaties waar jij en collega’s op voorbereid moeten zijn? Dan is het zeker niet overbodig om met een LOTUS-slachtoffer te oefenen.

Wat is een LOTUS-slachtoffer?

LOTUS-slachtoffers zijn acteurs met levensechte verwondingen. LOTUS staat voor Landelijke Opleiding Tot Uiting van Slachtoffers. Door te oefenen met een LOTUS-slachtoffer wordt een realistische situatie nagebootst in een veilige leeromgeving.

Ben jij op zoek naar een LOTUS-slachtoffer voor jouw BHV- of calamiteitentraining? Dan ben je bij Grip5 aan het juiste adres.

Hoe werkt het?

Een LOTUS-slachtoffer onderscheid je niet van een echt slachtoffer. De LOTUS-acteur weet net zo hard door merg en been van de pijn te kermen als een echt slachtoffer en heeft eveneens heftige verwondingen waar je in eerste instantie even van moet slikken. Gelukkig is dat precies wat je wilt zien, want alleen zo zijn jouw medewerkers voorbereid op wat de realiteit kan zijn.

Een LOTUS-slachtoffer is zo opgeleid dat hij/zij precies weet hoe er ingespeeld (of bewust tegengestribbeld) moet worden op de handelingen die de hulpverlener uit moet kunnen voeren onder druk. Terwijl een medewerker oefent met een LOTUS-slachtoffer zal deze acteur zich gedragen als iemand met echte pijn, in een shocktoestand kunnen verkeren of zogenaamd bewusteloos raken.

Geef instructies

Wanneer je gaat samenwerken met LOTUS-slachtoffers hebben zij enkele instructies vooraf nodig, waarna zij zichzelf kunnen grimeren (wonden aanbrengen) en dankzij hun opleiding precies weten hoe ze moeten acteren.

Oefening met LOTUS-slachtoffer

Acteur inhuren voor eigen training

Heb jij al een eigen training voorbereid en wil je voor het realiteitsaspect samenwerken met één (of meer) van onze LOTUS-slachtoffer(s)? Om een trauma-acteur in te huren, kun je gerust contact met ons opnemen. Leg ons je training voor en wij bieden jou de geschikte acteurs voor jouw oefening.

Praktijktraining door Grip5

Geen eigen training ontwikkeld? Kies dan een professioneel ontwikkelde training uit ons brede pakket van praktijktrainingen. Wij hebben diverse praktijktrainingen gerealiseerd waarmee de kennis en vaardigheden van hulpverlenend personeel getraind, getest en verder ontwikkeld kunnen worden.

In de oefening trainen wij de procedures en vaardigheden van de deelnemers op ieders eigen niveau. Omdat de oefening als zeer realistisch ervaren kan worden, nemen we ook het emotionele aspect mee. Wij kunnen de trainingen verzorgen bij jou op locatie, maar ook op oefenterrein.

Ons doel

Grip5 is er om de bedrijven die behoefte hebben aan realistische BHV oefeningen en andere calamiteitentrainingen te ondersteunen. Dit doen we middels het aanleveren van vakbekwame LOTUS-slachtoffers. Wij zien het dan ook als onze taak om de juiste mensen te leveren aan bedrijven en overheden die hun mensen willen trainen voor onfortuinlijke situaties.

Waarom realistisch oefenen?

Goed opgeleide- en gemotiveerde medewerkers maken het verschil in een noodsituatie. In het vakgebied van onze opdrachtgevers kan dat het verschil tussen leven en dood betekenen. Daarom is Grip5 graag de rots in de branding die écht realistisch trainen met levensechte LOTUS-slachtoffers mogelijk maakt.

Grip5 werkt samen met bedrijven, defensie, brandweer, politie en meer door heel Nederland. Je kunt één of meer LOTUS-slachtoffers inhuren of een complete training bij ons aanvragen.

Vraag een LOTUS-slachtoffer aan

Zie jij de meerwaarde in van een LOTUS-slachtoffer inzetten tijdens een BHV- of calamiteitentraining? Neem dan contact met ons op en doe een aanvraag. Wij zijn je graag van dienst met een realistische voorbereiding op noodsituaties.


Gediplomeerd Lotusslachtoffer worden?

Haal dan nu je E.H.B.O en L.O.T.U.S diploma. Via Grip5 kun jij je specialiseren en kun je zo aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Wie weet help jij straks levensechte oefenscenario’s te realiseren.
Klik hier voor meer informatie

Reageer op een vacature!Heb jij interesse om een Lotusslachtoffer te worden? Reageer dan nu op een van onze vacatures. Bij Grip5 mag je rekenen op een transparante organisatie, die altijd oog heeft voor maatwerk. Reageer dan nu hier of stuur een mail naar werkenbij@grip5.com.

Diverse opdrachtgevers
Grip 5 heeft verschillende opdrachtgevers die graag (on)gebruikelijke of extreme situaties reconstrueren. Denk aan politie, defensie, brandweer en ambulancepersoneel. Maar ook bedrijven die het belangrijk vinden om te weten hoe ze moeten handelen onder extreme omstandigheden.

Over Grip5
Goed opgeleide- en gemotiveerde medewerkers maken het verschil. Grip5 is de rots in de branding voor bedrijven die willen investeren in hun mensen. Dit wordt gedaan door leermiddelen actueel te houden en te investeren in nieuwe technologieën. Vandaar dat de LOTUS-slachtoffers altijd professionals zijn.