Trauma acteurs

SKILLSLAB | TRAUMA ACTEURS | SAFETY SOLUTIONS | GRIP5

Door op realistische wijze te trainen, zodat je ook in crisissituaties met een hoog stressgehalte nog weet hoe je moet handelen, bereidt je je het beste voor.

Kunnen er slachtoffers voorkomen in de situaties waar jij en collega’s op voorbereid moeten zijn? Dan is het zeker niet overbodig om met een trauma acteur te oefenen. Trauma acteurs zijn in staat levensechte verwondingen te grimeren en de bijbehorende symptomen en gedrag te acteren.

Door te oefenen met een trauma acteur wordt een realistische situatie nagebootst in een veilige leeromgeving.

Op zoek naar een trauma acteur voor jouw training? Dan ben je bij Grip5 aan het juiste adres!

Wat kunt u verwachten van een trauma acteur

Een trauma acteur onderscheid je niet van een echt slachtoffer. De trauma acteur weet net zo hard door merg en been van de pijn te kermen en heeft eveneens heftige verwondingen waar je in eerste instantie even van moet slikken. Gelukkig is dat precies wat we willen zien, want alleen zo zijn de hulpverleners voorbereid op wat de realiteit kan zijn.

Een trauma acteur is zo opgeleid dat hij/zij precies weet hoe er ingespeeld (of bewust tegengestribbeld) moet worden op de handelingen die de hulpverlener uit moet kunnen voeren onder druk. Terwijl een hulpverlener oefent met een trauma acteur zal deze acteur zich gedragen als iemand met echte pijn, in een shocktoestand kunnen verkeren of zogenaamd bewusteloos raken. Alle aspecten worden meegenomen in de training met een trauma acteur.

Eigen training of praktijktraining van Grip5

Je kunt een eigen training voorbereid hebben en daarvoor samenwerking met één (of meer) van onze trauma acteur voor het realiteitsaspect

Wat ook kan, is een training uit ons brede pakket aan praktijktrainingen kiezen. Wij hebben diverse praktijktrainingen gerealiseerd waarmee de kennis en vaardigheden van hulpverlenend personeel getraind, getest en verder ontwikkeld kunnen worden. In de oefening trainen wij de procedures en vaardigheden van de deelnemers op ieders eigen niveau. Omdat de oefening als zeer realistisch ervaren kan worden, nemen we ook het emotionele aspect mee. Wij kunnen de trainingen verzorgen op locatie, maar ook op oefenterrein.

Vraag een trauma acteur aan

Zie jij de meerwaarde in van een trauma acteur inzetten tijdens een BHV- of calamiteitentraining? Neem dan contact met ons op en doe een aanvraag. Wij zijn je graag van dienst!