About us

Grip5

Het leveren van  o.a. (medisch) geschoolde trauma- acteurs vindt zijn ontstaan in 2012 met als doel kwalitatief en professionele ondersteuning te leveren bij praktijkoefeningen, trainingen en opleidingen.

Met vele (preferred supplier of single supplier) opdrachten en contacten binnen Defensie, Veiligheidsregio’s, Brandweer, Politie en RAV’s kunnen wij spreken van het hebben van ruime ervaring binnen deze doelgroep.   

Grip5 wordt daarnaast betrokken bij de ontwikkeling van praktijktrainingen en opleidingen, teneinde meer realiteit in te bouwen. Hoe realistischer, hoe beter is het credo.

Grip is uitgegroeid naar een organisatie met een grootte van meer dan 100 opgeleide (medisch) trauma-acteurs, velen ook EHBO/BHV-instructeurs, welke iedere dag, op ieder tijdstip en locatie ingezet worden.  Unieke expertise door ruime ervaring binnen alle vitale sectoren zorgen ervoor dat wij de kennis hebben, die u zoekt of waar u nog niet eerder over nagedacht heeft. 

Ervaar het Grip5 gevoel ook!

 

opdrachtgevers

Grip5 wordt ingezet door o.a. Ministerie van Defensie, diverse Veiligheidsregio’s, GHOR, CMH, Politie, Brandweer Nederland en Nederlands Rode Kruis.

 

eric 2021

Grip5 is gevraagd om zitting te nemen in de organisatie van de eRIC2021 (expo Rampenbestrijding, Incidentmanagement & Crisisbeheersing) met als doel het bepalen van thema en invullen van dit grote multidisciplinair vakevenement voor veiligheidsprofessionals. Een hele eer!

 

 

 


praktijkgericht en actueel

Grip5 gelooft in opleidingen die aansluiten op de beroepspraktijk. “Train as you fight, fight as you train.” Grip5 richt zich op de ontwikkeling van kennis en vaardigheden die je in die praktijk kunt toepassen. Op die manier leidt persoonlijke ontwikkeling tot de beste resultaten. Daarom kijkt Grip5 altijd vooruit. Via ons grote netwerk onderhouden we nauw contact met experts in het veld. En weten we wat er speelt, nu en in de toekomst.

 

interactief trainen

“Train as you fight, fight as you train.” Dit basisprincipe wordt binnen de United States Armed Forces gehanteerd. Zware militaire, fysieke, psychologische en praktische trainingen die worden ondergaan, voordat de militairen worden ingezet. Het gedrag en de vaardigheden die nodig zijn, zijn altijd multidimensionaal. Scenario-based trainingen is een methode die veelal ingezet wordt. Grip5 weet als geen ander dat de juiste trainingslocaties op de juiste manier ontworpen en uitgerust dienen te worden om het scenario levensecht te laten lijken, zodat de werkelijke situatie gesimuleerd kan worden. 

netwerk

Er bestaat niet zoiets als “one size fits all”; elke opdracht heeft unieke uitdagingen en doelen. Grip5 put uit een breed scala aan professionals, die na selectie ingezet worden bij de opdracht. Ons netwerk beschikt over alle kennis en kunde zodat wij bij iedere opdracht de beste in kunnen zetten. Dankzij onze flexibele organisatie kunnen steeds de juiste mensen voor de opdracht geselecteerd worden. Want niet alleen in jouw organisatie, maar ook bij Grip5 maken mensen het verschil.

persoonlijk en up-to-date

We zijn persoonlijk betrokken bij iedere opdracht. We leveren topkwaliteit en maatwerk! Grip5 gelooft in verbinding: professionals leren het beste van én met elkaar. Bovendien denken we altijd mee, zodat we samen de opleiding kunnen wegzetten die kwalitatief hoogstaand is. Grip5 houdt zijn professionals up-to-date m.b.t. hun medische kennis, zodat zij kwaliteit blijven leveren op het hoogste niveau. Daarnaast verwelkomen wij graag input van onze opdrachtgevers zodat Grip5 weet wat er verlangt wordt en wij daarop kunnen inspelen.

"Tot op heden hebben we nog niet zulke meewerkende en “positieve slachtoffers” gehad. Wat een genot om mee samen te werken! Grip5 verstaat als geen ander de kunst van realistisch oefenen in een veilige omgeving. Professioneel en uitermate deskundig, een feest om mee te werken.”

“Samengewerkt met Grip5 bij een grootschalige samenwerkingsoefening. Het fijne van deze organisatie is dat ze ook aan de voorzijde meedenken in het scenario en wat hun hierin kunnen betekenen. We hebben mede dankzij Grip5 een geslaagde oefening gedraaid.”

"Grip5 levert professionele trauma-acteurs, allen met een gedegen (medische scholing). Door het juiste tegenspel worden oefenscenario’s realistischer en kan er beter geoefend worden richting echte praktijksituaties. Grip5 is goed bereikbaar (ook op niet werkdagen) en komt gemaakte afspraken na. Fijn!"